Missie en Visie

Onderwijs Primair biedt passend basisonderwijs aan kinderen op achttien scholen in de Krimpenerwaard, Montfoort en Oudewater. We motiveren leerlingen om te blijven groeien, brengen zelfvertrouwen en discipline bij én bereiden hen voor op de volgende stap in hun leven.

Missie

Onderwijs Primair staat voor goed en eigentijds openbaar onderwijs. Wij stellen kinderen in staat hun eigen talenten en persoonlijkheden te ontdekken en te benutten. Elke leerling telt mee, ongeacht mogelijkheden, afkomst, godsdienst of cultuur. Wij respecteren elkaar en staan zichtbaar midden in samenleving. 
 

Visie

Passend onderwijs is bij ons de norm voor ieder kind. Van moeilijk lerend tot hoogbegaafd. We zorgen voor een passende situatie en een passend aanbod qua leerstijl en begeleiding, waarbij leerlingen en medewerkers verder groeien. Alle betrokkenen bij Onderwijs Primair zetten zich maximaal in voor de leerlingen en werken nauw met elkaar samen. Het is elke dag onze ambitie om kinderen te helpen zich te ontwikkelen. Voor ons is onderwijs nooit ‘af’. Als lerende organisatie staan we open voor nieuwe geluiden, op school en daarbuiten. 

Wij werken op basis van vijf pijlers:
•    Open voor ieder kind
•    Open voor verandering
•    Individueel verbonden 
•    Zichtbaar aanwezig
•    Samen sterk