Lancering IPC op De Kranepoort

En een lancering was het! Leerlingen van groep 7/8 hadden tijdens de IPC-Unit ‘Ruimte’ een raket ontworpen. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek hanteerde vol overgave de fietspomp en keek zeer blij verrast toen deze raket na luttele secondes meters de lucht in vloog. Lavinja verraste ook ouders, kinderen en presentator Jan Timmer met de snelheid van haar actie. Het geheel kreeg, niet in de laatste plaats door het commentaar van Jan een humoristisch tintje, maar boven alles uit klonk een luid gejuich met applaus.

Het team van De Kranepoort volgt met veel enthousiasme de teamtrainingen International Primary Curriculum. Alle zaak- en kunstvakken worden niet meer middels methodes aangeboden, deze zijn vervangen door IPC. Ook Mens en Maatschappij, Techniek, en IT vallen binnen het curriculum. In blokken van 6 tot 8 weken werken de leerlingen doelgericht, om kennis, vaardigheden en inzicht omtrent een thema te vergroten. De focus ligt op onderzoeken en ontdekken. De leerwand zorgt voor een overzichtelijke weergave van het leerproces en laat kinderen verbindingen zien. Kinderen positief triggeren, dat is wat de leerkrachten met IPC willen bereiken.

Na de officiële opening van IPC werd met trots het nieuwe logo van De Kranepoort onthuld. De link met IPC is gelegd doordat er in dit logo heel wat te ontdekken valt.

Het feest was compleet toen de voorstelling van Mad Science begon, wat een echte aanrader is. Kinderen volgden ademloos de wetenschappelijke experimenten en de capriolen van Miss Madness. Verraste blije koppies, lachsalvo’s en oh-tjes en ah-tjes waren de reacties.

Tot slot stond de ijscokar op het plein en werden alle leerlingen, ouders, genodigden en voorbijgangers getrakteerd op een heerlijk schepijsje. Al met al een middag om met trots op terug te kijken.

Annemiek Boon-Scholte (Directrice De Kranepoort)