Welkomstpagina

 • Debatwedstrijd groep 7 en 8

  09 april 2014

  Op de Prins Clausschool vond deze week een debatwedstrijd plaats in de groepen 7 en 8. De groepen waren gemixt en aan de hand van diverse stellingen werd er gedebatteerd. Eerst was er het vaste rollendebat: je weet dan van te voren niet of je voor of tegen de stelling  moet zijn, dat kun je niet zelf kiezen. Er was een stelling bij over het verplichten van een IQ-test voor leerkrachten en of het goed zou zijn als er een windmolenpark aan de rand van Linschoten zou komen. Deze wedstrijd is een mooi instrument om talenten van kinderen naar boven te laten komen: kinderen die anders weinig zeggen waren nu wel aan het woord en kwamen met goede argumenten naar voren. Uiteindelijk werden er twee teams als winnaar aangewezen en daaruit de twee beste individuele debaters. Zij gingen met elkaar het 1 op 1 debat aan. Uiteindelijk won Omar uit groep 8 en werd Roos uit groep 7 een hele goede tweede. 

  Lees verder
 • Voorstelling 8 april

  08 april 2014

  Opperste concentratie van achtstegroepers tijdens hun uitvoering van de Cup song. Bekijk het album bij 'nieuws' voor meer foto's.

  Lees verder
 • Praktijklessen verkeer

  05 april 2014

  Op woensdag 2 april waren er weer praktijklessen verkeer voor de groepen 1 t/m 7. Zie ook de foto's bij 'nieuws'.

  Lees verder
 • Kanjerles met ouders in groep 1/2A

  26 maart 2014

  Ouders zijn te gast in groep 1/2A tijdens de Kanjerles.
  In een rollenspel leren de leerlingen hoe je moet reageren als iemand de zwarte pet op heeft en de baas speelt en pest: niets terug zeggen en de andere kant op kijken!

  Lees verder
 • Landenproject

  13 maart 2014

  groep 7 helemaal in de ban van China

  afsluiting van het project op donderdag 20 maart van 18.00-19.00 uur in alle groepen. Iedereen is welkom!

  Lees verder
"Je leert beter als je je prettig voelt!"
De Prins Clausschool ligt in het Groene Hart, in het mooie dorp Linschoten. We zijn gehuisvest in een mooi nieuw schoolgebouw dat deel uitmaakt van de Brede School. Wij zijn een openbare school waar kinderen van alle gezindten en nationaliteiten welkom zijn. De missie van de school is: 'Je leert beter als je je prettig voelt'. We werken met elkaar aan een prettige sfeer waarin kinderen een positief zelfbeeld kunnen opbouwen en respectvol met elkaar omgaan. Hierbij hanteren we de principes van de Kanjertraining.

Bij ons onderwijs houden we rekening met verschillen in belangstelling, aanleg en tempo. Ieder kind hoort erbij met zijn talenten en behoeften en wij sluiten hierbij aan. Dit doen wij o.a. door handelingsgericht te werken en door in onze leerlingzorg hier specifiek aandacht voor te hebben. Een verdere uitwerking van onze missie kunt u lezen in de schoolgids.
 
Kijkt u eens rond op onze site en leer de Prins Clausschool (nog beter) kennen.

 

agenda

nIeuws

de groepen

Je leert beter als je je prettig voelt!
Design by AzimDezign Powered by Easy School